Les Jeune's Handball : site officiel du club de handball de Bourmont - clubeo

22 février 2017 à 12:10

Officiel: Cristina Neagu signé avec CSM Bucarest! «Je suis heureux que je revienne à la maison est la première fois que je la chance de jouer au plus haut niveau dans ma ville natale."

Zvonul lansat de Alin Petrache săptămâna trecută s-a adeverit, iar Gabriela Firea, primarul Bucureştiului, a anunţat, printr-un comunicat remis luni, că vedeta naţionalei României s-a înţeles asupra unui contract pe doi ani cu CSM Bucureşti, Neagu dezvăluind că transferul la deţinătoarea Ligii Campionilor o duce cu un pas mai aproape de unul dintre visele copilăriei: "Sunt bucuroasă că mă întorc acasă, este prima oară când am şansa să joc la cel mai înalt nivel în oraşul meu natal. Unul dintre visele mele e să câştig Liga Campionilor cu o echipă românească şi cred cu tărie că am această şansă cu CSM Bucureşti".

Evident, transferul l-a făcut să exulte pe Alin Petrache, cel care a lansat ideea că Neagu ar putea ajunge la campioana Europei: "Sunt extrem de încântat să văd că o sportivă de talia Cristinei Neagu a ales CSMB. Era frustrant să vezi o astfel de jucătoare evoluând pentru o echipă din afara României. Trebuie să ne apreciem mai mult valorile şi să le propunem tinerilor sportivi modele. Una dintre misiunile viitoare ale CSM Bucuresti va fi readucerea în ţară a cât mai multor valori autohtone",a declarat Alin Petrache, Directorul General al clubului din Capitală.

Născută la 26 august 1988, interul stânga al României şi-a început cariera la Rulmentul Braşov (2006-2009), debutând la doar 18 ani în prima echipă. Un an mai târziu ea a fost convocată la echipa de senioare a României, şi a făcut parte din echipa care a evoluat la Campionatul Mondial din Franţa. Între 2009-2013, Cristina a jucat pentru Oltchim Râmnicu Vâlcea, perioadă în care a obţinut 4 medalii de aur în Liga Naţională de handbal feminin. În 2014, ea a hotarât să semneze cu ZRK Buducnost (Muntenegru), echipă cu care avea să câştige Liga Campionilor EHF şi titlul de cea mai bună marcatoare a aceleiaşi competiţii.

În palmaresul Cristinei Neagu se regăsesc următoarele distincţii: cea mai bună jucătoare a lumii (2014, 2015), cea mai bună handbalistă română (2009, 2010, 2015, 2016), medalie de rronz cu naţionala României (Campionatul European 2010 şi Campionatul Mondial 2015).

"Bucureşteanca Cristina Neagu se întoarce acasă! Mă bucur foarte mult că a acceptat oferta CSM Bucureşti, sunt fericită că putem să readucem în ţară una din cele mai talentate sportive românce. Desigur, suntem mândri şi când echipe de renume ale lumii se bat să aibă sportivi români în componenţă, dar ştiu şi că nicio victorie nu este mai dulce decât atunci când lupţi pentru ţara ta, şi, în cazul Cristinei Neagu, pentru oraşul tău: Bucureşti! CSM Bucureşti îşi propune să devină un model pentru cluburile sportive din toată ţara, printr-o strategie care cuprinde două paliere: încurajarea sportului de masă, pepinieră pentru cel de înaltă performanţă, şi, în acelaşi timp, dezvoltarea susţinută a sportivilor care au atins consacrarea", a declarat Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei.

 

Commentaires

JHC vient de remporter le trophée 2000000 visites 1 mois
Lucie Vendangeot est devenu membre 7 mois
Lorie LEVAVASSEUR est devenu membre plus de 2 ans
JHC vient de remporter le trophée 1500000 visites plus de 2 ans
Journée Hand à Bourmont (1) plus de 3 ans
Laura MARTIN plus de 5 ans
Horaires et lieux des entraînements plus de 5 ans
22 Septembre Loto à Illoud plus de 5 ans
Prénationale Féminine : nouveau joueur plus de 5 ans
Prénationale Féminine plus de 5 ans
Loto du 22 septembre 2018 plus de 5 ans
Stephen Lassalle et Julia Rague plus de 5 ans
Pizzaiol et 14 autres plus de 5 ans
Loto des Jeune's le samedi 22 septembre 2018, salle des fêtes d'Illoud plus de 5 ans
Renaud DAYET et Gaëlle HANCHÉ plus de 5 ans

SAM INFORMATIQUE - NEUFCHATEAU

SPORT 2000 CONTREXEVILLE

Sport 2000 Contrexeville

MERCEDES-BENZ ETOILE 52 CHAUMONT